De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Strategiegame Clash of Clans ook naar Android

Gijs Ettes
8 oktober 2013, 17:04
1 min leestijd
Strategiegame Clash of Clans ook naar Android
Clash of Clans

Sinds kort is Clash of Clans beschikbaar als download in Google Play. De gratis strategiegame maakte al furore op de iPhone en kan nu dus ook gespeeld worden op apparaten met Android.

In Clash of Clans is het de bedoeling om een stadje op te bouwen en uit te breiden, bondgenootschappen te sluiten met andere spelers en je mannetje te staan op het slagveld. De game vereist geduld, maar biedt voldoende gameplay om je geamuseerd te houden.

Lees verder na de advertentie.

Clash of Clans draait om het verzamelen van goud en elixer, waarmee je jouw stad opbouwt en beter bestand maakt tegen aanvallen van buitenaf. Daarnaast bouw je een kampement voor het uitbreiden van je leger, waarmee je weer andere steden kunt plunderen voor hun goud en elixer.

Clash of Clans

Clash of Clans werkt goed als traditionele strategiegame en de camera die boven het speelveld is gepositioneerd, geeft de actie goed weer. Via de virtuele en contextgevoelige knoppen op het scherm heb je snel toegang tot de functies van gebouwen en manschappen, wat het uitstippelen van een aanval intuïtief maakt.

Clash of Clans: gratis te spelen

Overigens is Clash of Clans een freemium game. Dit houdt in dat het spel gratis te spelen is, maar dat je door betaling processen kunt versnellen. Je schaft dan gems aan om vlotter te bouwen en nieuwe manschappen te trainen. Gelukkig is het besteden van echt geld niet essentieel om vooruitgang te boeken in het spel.

Download: Clash of Clans (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's