Microsoft lanceert fraaie klimaat-app Climatology

Rutger Otto
11 juli 2014, 17:07
1 min leestijd
Microsoft lanceert fraaie klimaat-app Climatology
Climatology logo

De nieuwe weer-app van Microsoft pakt het net wat anders aan dan andere weer-apps. Je kunt namelijk het gemiddelde weer van een willekeurige dag in het jaar bekijken. Handig voor als je bijvoorbeeld je vakantie of een bruiloft vooruit plant.

Climatology gaat dus verder dan het standaard weerbericht wat je een paar dagen vooruit kunt checken. Microsoft duikt met de app dieper op het klimaat van de aarde en biedt informatie op het gebied van temperatuur, regen en zon. Niet alleen op jouw locatie, maar op elke plek ter wereld. Zo kun je checken of het mooi weer is in Indonesië, als je hier in Nederland een koude winter wil ontlopen.

Lees verder na de advertentie.

Climatology

De app wordt aangedreven door Microsoft Research technologie, ontwikkeld door Microsofts wetenschappers die zich bezig houden met wetenschappelijk klimaat-onderzoek. De door hen vergaarde informatie wordt overzichtelijk gepresenteerd in de Climatology app. Zo kan iedereen bekijken hoeveel graden het is op een typische dag in oktober in China, of dan de zon schijnt of dat het dan juist regenachtig is.

Ook kun je de wereldkaart bekijken voor de warmste gebieden op bepaalde tijden van het jaar.

Download

Climatology is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 3.2 en hoger.

Download Climatology in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu