Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

CyanogenMod introduceert Lollipop-firmware voor Android-toestellen

Redactie
6 januari 2015, 12:02
1 min leestijd
CyanogenMod introduceert Lollipop-firmware voor Android-toestellen

CyanogenMod heeft zijn eerste officiële Lollipop-firmware voor verschillende Android-toestellen uitgebracht. De CM12-software is beschikbaar als Nightly-versie.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod brengt verschillende edities van software uit. Dagelijks worden nieuwe Android-firmwares uitgebracht, onder de naam Nightly. Verder heb je bijvoorbeeld ook nog Snapshots en Milestones, die minder vaak worden geüpdatet en meer stabiel zijn.

De eerste Nightly van Android Lollipop is inmiddels beschikbaar. Nog lang niet alle features van CyanogenMod zijn beschikbaar in CM12, maar de firmware is op een reeks toestellen te installeren en uit te proberen. De komende tijd worden verschillende functies toegevoegd.

CM12: voor welk Android-toestel?

Screenshot_2014-11-26-10-58-50

Op dit moment zijn onderdelen als de thema-app, aanpassingen aan de navigatiebalk en de mogelijkheid om je toestel snel te ontgrendelen nog niet in de firmware aanwezig. CyanogenMod meldt dat het werk aan enkele nieuwe features, zoals de Ambient Display-functie van de Nexus 6, een nieuwe berichten-app en de mogelijkheid om het weer in de statusbalk van Lollipop te tonen.

CM12 is vooralsnog alleen beschikbaar voor geselecteerde Android-toestellen, zoals de Moto G, OnePlus One en LG G2. De complete lijst hier is te vinden, waarbij je specifiek moeten kijken naar CM12-Nightly-firmwares. Daar kun je ook de firmware downloaden.

Laatste CyanogenMod-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu