Column: Mijn puppy heeft een eigen dating-app

Erwin Vogelaar
16 november 2019, 10:28
2 min leestijd
Column: Mijn puppy heeft een eigen dating-app

Belangrijk onderdeel van de opvoeding van een puppy is de socialisatie. Maar waar vind je vriendelijke honden? Via een dating-app blijkbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dating-app voor honden

Het opvoeden van een puppy is een flinke uitdaging. Met razendsnelle pootjes, een oneindige nieuwsgierigheid, scherpe tanden en een hele kleine blaas, is een pup in je eentje voor korte tijd misschien zelfs lastiger dan een nieuwe baby.

Een deel van de stress komt doordat ik het natuurlijk helemaal goed wil doen. Ik wil niet later een vervelende hond hebben, omdat ik het beestje op jonge leeftijd niet op de juiste manier heb geleid.

Natuurlijk kijk je dan al snel online voor informatie, waar iedereen tegenstrijdige dingen roept. Maar één van de belangrijke dingen waar men het toch wel over eens is, is de socialisatie. Jonge pups moeten aan zoveel mogelijk dingen worden blootgesteld, zodat ze daar aan kunnen wennen en dus geen angst hebben als ze het later tegenkomen. Denk aan locaties, geluiden, voertuigen en ook andere honden.

doggydating

Positief

Voor de socialisatie met andere honden is het belangrijk om vooral positieve ervaringen te creëren. Daar heb je de juiste honden voor nodig. Veel hondeneigenaren vinden die tijdens een puppycursus, maar dat is voor mij door de afstand niet handig. Daarom zocht ik het dichterbij: de buurt.

Met een pup ben je vaak buiten voor poepjes en plasjes, dus kom je ook wel eens andere baasjes tegen. Maar de een na de andere stelde dat hun compagnon niet goed is met andere honden. Hoe vriendelijk ze er ook uitzien.

Maar voor elk probleem is er een app. In dit geval DoggyDating. Een dating-app voor honden! Even installeren, een profiel maken en mijn pup had binnen enkele minuten al sjans. Twee dagen later had hij zijn eerste date met een Friese Stabij die ‘beetje onzeker’ is en niet lang daarna had hij al een vervolgdate. Andere gegadigden staan al klaar, zoals een speelse Finse Lappenhond met een koppie waar je direct rechts op swipet.

Vagebond

Maak je geen zorgen, DoggyDating is geen echte dating-app in de zin dat mijn pup een andere pup mee uit eten neemt, en een gehaktbal uit de spaghetti met zijn neus naar zijn tafelpartner rolt. Het gaat om afspraakjes om samen te wandelen met andere honden en hun baasjes.

Ik had er bij het installeren niet zoveel van verwacht. Toen het versturen van de verificatiemail problemen opleverde, had ik het zelfs al bijna opgegeven. Maar na een kwartier kwamen toch vier verificatiemails achter elkaar binnen en gaf ik de app een kans. Gelukkig maar, want zo ben ik in contact gekomen met mensen die speciaal voor mijn pup in de auto stapten om hem te helpen met de socialisatie. Uit pure goedheid. Dat ik ooit nog zoveel liefde in een dating-app zou vinden.

Meer columns

Elke zaterdag lees je op Android Planet een nieuwe column. Check ook onze vorige edities.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu