Commtiva werkt aan 5 Android-toestellen: Aubun, Aramon, Azal, Faber en Fiano

Redactie
21 september 2009, 19:43
1 min leestijd
Commtiva werkt aan 5 Android-toestellen: Aubun, Aramon, Azal, Faber en Fiano
commtiva aubun

Er zijn mensen die niet graag toestelgeruchten lezen, zoals de eerder vandaag besproken HTC-toestellen. Maar met nieuwtjes over de fantastische verkoopcijfers van de HTC Magic of een nieuwe kortingsactie voor de HTC Hero zou er ook niet veel aan zijn. Android is voor mij juist zo’n interessant platform omdat je soms de vreemdste fabrikanten tegenkomt, die grootste plannen met Android hebben, zoals deze keer de Amerikaans/Taiwanese fabrikant Commtiva.

Commtiva heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met maar liefst 5 Android-telefoons. Hierboven zie je de Commtiva Aubun, een toestel zonder aanraakgevoelig scherm, die wel wat lijkt op een Blackberry Palm Centro. Het toestel meet 115 x 62 x 11,5 mm en weegt maar 90 gram. Er zit een camera van 3 megapixels in.

Lees verder na de advertentie.

commtiva aramon

Ook grappig is de Commtiva Aramon, hierboven op de foto. Deze meet 83,5 x 61,8 x 17,3 mm en weegt 114 gram. Het lijkt een klein apparaatje, maar Commtiva heeft er toch nog een scherm van 2.4 inch in weten te stoppen, met een resolutie van 240 x 320 pixels. De camera valt wel een beetje tegen: slechts 2 megapixels. Er zit een FM-tuner en een optionele GPS-ontvanger in, plus Bluetooth 2.0.

Commtiva Azal

Commtiva is van plan om nog drie andere toestellen uit te brengen: de Azal, Faber en Fiano. De Azal (hierboven op de foto) heeft een 2,8 inch scherm van 240 x 320 pixels, meet 103 x 54 x 13.4 mm en weegt 94 gram. Er zit ook een 3 megapixel camera in. De Fiano onderscheidt zich met een 5 megapixel camera met autofocus en een optionele flitser. De Faber en Fiano (onderaan dit artikel) hebben bovendien Wi-Fi 802.11b/g ingebouwd. Beide toestellen zijn met hun 140 gram ook het zwaarst. En bij de Fiano krijgen we toch een beetje de indruk dat iets té goed naar de HTC Magic is gekeken.

Meer info: Commtiva
Via: Frandroid

faber fiano
Categorie: Smartphones
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's