Google Assistent test compacte weergave: zo ziet het eruit
Wouter Nijsen

Google werkt continu aan verbeteringen voor de Assistent en het lijkt erop dat het slimme hulpje op korte termijn een compacte weergave heeft. De eerste screenshots zijn online verschenen en tonen hoe dit eruit komt te zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Assistent krijgt compacte weergave

Android Police heeft screenshots gepubliceerd van een compactere weergave van de Google Assistent. Het gaat voor nu waarschijnlijk om een test, aangezien maar een klein groepje gebruikers de weergave ziet verschijnen.

Door de nieuwe look neemt de Google Assistent veel minder ruimte op je smartphonescherm in beslag, omdat er aanzienlijk minder witruimte is. De Assistent beperkt zich tot een klein gedeelte van de onderkant van het beeld, en neemt dus niet – zoals nu het geval is – bijna de helft van het scherm in.

compace google assistent

Daarnaast is het zo dat de ‘kaart’ met informatie, als je bijvoorbeeld naar de weersverwachting vraagt, compacter is. Er is opnieuw minder witruimte en de bubbels waarin je gesprek met de Google Assistent wordt weergeven, zijn ook weg. Het is onduidelijk wanneer de compacte weergave van de Google Assistent officieel naar iedereen uitrolt, maar dit lijkt niet lang meer te duren.

Meer over de Google Assistent

De afgelopen weken kreeg de Google Assistent een aantal andere nieuwe features. Zo werd het mogelijk om het slimme hulpje op Sonos-speakers, zoals de Sonos One en Beam, te gebruiken. Zodra je Sonos-speaker jouw ‘OK Google’-commando verstaat, hoor je wat zachte bliepjes en kun je een commando geven. Zo reageert de Sonos op “Zet het volume harder”, “Speel volgende liedje” of “Speel mijn favorieten”.

Daarnaast verschenen nieuwe en verbeterde stemmen voor de Nederlandse Google Assistent. De stemmen klinken anders dan hun voorganger komen vooral menselijker over, omdat ze rustiger praten. Tot slot kreeg de Assistent de mogelijkheid om te onthouden waar jij je auto hebt geparkeerd.

Lees meer over de Google Assistent

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.