Compal bezig met Android-netbook voor onbekende klant

compal
De Taiwanese ODM-leverancier Compal Communications werkt aan een Android-netbook, zo blijkt uit informatie van de Commercial Times. Compal zou eerder al getipt zijn als fabrikant van de Acer Aspire One en zou ook de nieuwe reeks Dell Inspiron Mini-netbooks maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Compal is met meerdere fabrikanten in gesprek om Android-netbooks te leveren. Mogelijk zullen ze gebruik maken van de Intel Atom N270, een chip die al langer in de ASUS Eee Pc wordt gebruikt. Dat Android op een Eee Pc kan draaien is al aangetoond en bovendien is ASUS zelf bezig met het testen van Android op de Eee Pc. Maar het zou net zo goed kunnen dat Compal voor Qualcomm’s Snapdragon kiest, een nieuwe chip die in de loop van dit jaar gelanceerd wordt full HD-resoluties (1080p) aankan. De informatie op Digitimes is helaas wat mager.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.