‘Computerfabrikanten van plan om te stoppen met tablets’

Redactie
17 november 2011, 18:30
1 min leestijd
‘Computerfabrikanten van plan om te stoppen met tablets’
'Computerfabrikanten van plan om te stoppen met tablets'

Grote computerfabrikanten als Acer, Asus, Dell en HP zullen in 2012 geheel stoppen met het maken van tablets. Dat meldt Digitimes op basis van bronnen betrokken bij de toeleveringsketens van de bedrijven. Goedkope tablets zoals de Amazon Kindle Fire en de Barnes & Noble Nook Tablet maken dat voor de fabrikanten steeds moeilijker wordt om te kunnen concurreren op prijs. In de duurdere tabletprijsklasse doen Samsung en (vooral) Apple het goed en dus blijft er maar weinig ruimte over voor deze computerfabrikanten.

Hoewel de iPad voorlopig heer en meester is op het gebied van tablets zijn de verkopen van de iPad 2 volgens Digitimes lager dan bij de originele iPad. Met name de toegenomen concurrentie van de vele Android-tablets maken dat de consument meer keuze heeft dan voorheen. Maar weinig fabrikanten profiteren hier ook echt van. Alleen grote spelers als Samsung en Sony lijken succes te hebben met hun tablets als concurrent van de iPad.

Lees verder na de advertentie.

In de lagere tabletprijsklasse is het vooral dringen geblazen. Nu Amazon en Barnes & Noble zich ook op de tabletmarkt gestort hebben met goedkope Android-tablets is het veel moeilijk dan voorheen om je als computerfabrikant te onderscheiden. Amazon en Barnes & Noble hebben hun eigen ecosysteem en zijn bereid verlies te maken op de hardware. Zo legt Amazon tien dollar toe op elk Kindle Fire. De meeste computerfabrikanten kunnen zich dit niet veroorloven.

Bron: Digitimes

Categorie: Tablets
Merk: Acer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's