De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Connexxion stuurt juridische dreigbrief naar Android Planet over OV Chipkaart Faker

Redactie
1 april 2011, 18:00
1 min leestijd
Connexxion stuurt juridische dreigbrief naar Android Planet over OV Chipkaart Faker
ov chipkaart faker
ov chipfaker

Vervoersmaatschappij Connexxion wil de applicatie OV Chip Faker uit de Android Market laten verwijderen. De jurist van het bedrijf heeft echter een foutje gemaakt bij het kiezen van zijn doelwit. In plaats van Google sommeert hij onze site Android Planet, om het downloaden van de app onmogelijk te maken. De enige link die in de brief wordt genoemd, verwijst naar de Android Market, waar de app inderdaad te vinden is. Op Android Planet is tot vandaag nooit een artikel over deze app verschenen.

In de brief dreigt Connexxion met aangifte wegens het uitlokken van een strafbaar feit. Met OV Chipkaart Faker kun je je Android-toestel een piepend geluid laten maken, zodat mensen gratis kunnen inchecken bij het openbaar vervoer. Via onze site zou de app te downloaden zijn, maar dat blijkt niet het geval: de app is alleen beschikbaar in de Android Market. Connexxion wil ook dat alle logo’s van Connexxion van de site worden gehaald.

Lees verder na de advertentie.

Webwereld heeft vandaag een artikel gepubliceerd over het voorval, waar je ook de reactie van ons en ICT-jurist Arnout Engelfriet kunt lezen. En voor wie mocht denken dat dit een 1 aprilgrap is: was het maar zo. Connexxion is bloedserieus.

De bedrijfsjurist van Connexxion geeft in een reactie aan, dat hij wellicht een fout heeft gemaakt: “U heeft wellicht gelijk dat de brief voor Google bedoeld is“ liet hij aan Webwereld weten. Hij belooft het verder uit te zoeken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu