De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC-smartphones ontvangen het snelst Android-updates’

Lars Paymans
22 april 2016, 12:36
1 min leestijd
‘HTC-smartphones ontvangen het snelst Android-updates’

De Consumentenbond heeft een onderzoek uitgevoerd naar de snelheid waarop fabrikanten updates voor Android uitrollen. HTC-toestellen zouden het snelste een update naar de nieuwste Android-versie ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

‘HTC Android-updates zijn het snelst’

Zodra Google een update voor Android beschikbaar stelt, komt deze niet direct op elk  toestel terecht, tenzij je over een Nexus beschikt. Fabrikanten moeten de software eerst aanpassen zodat ze geschikt worden voor de smartphones van dat merk, pas daarna kan de update worden verspreid. Het ligt dus voor een groot deel aan de fabrikant of het lang of kort duurt voordat jij met de nieuwste versie van Android aan de slag kan.

blackberry priv marshmallow

Reden van het onderzoek was de trage updates naar Android 6.0 (Marshmallow). “Van alle toestellen die de Consumentenbond de laatste 2 jaar heeft getest, heeft slechts 16 procent Android 6.0 Marshmallow”, aldus de Consumentenbond. Het onderzoek omvat smartphones die de Consumentenbond in de periode van april 2014 tot een deel van april 2016 heeft getest.

De Consumentenbond heeft de negen populairste smartphonefabrikanten met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat HTC de snelste is als het op het aanbieden van updates aankomt, terwijl Acer het traagst is. Zo draait 42 procent van de geteste HTC toestellen op Android 6.0 en ligt dit percentage bij Motorola en LG op 27 procent. Acer staat samen met Wiko en Alcatel onderaan, omdat nog geen enkel toestel op Android 6.0 draait. Samsung staat op de vierde plaats met 21 procent.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu