Consumentenbond verliest kort geding om updatebeleid Samsung

Gijs Ettes
8 maart 2016, 16:34
1 min leestijd
Consumentenbond verliest kort geding om updatebeleid Samsung

De Consumentenbond heeft het kort geding dat het recentelijk tegen Samsung aanspande  verloren. De bond sleepte de fabrikant voor de rechter om hun onduidelijke updatebeleid.

Lees verder na de advertentie.

Updatebeleid Samsung

De Consumentenbond wilde dat Samsung Android-toestellen tot twee jaar na aankoop zou blijven  ondersteunen met software-updates, maar aan die eis hoeft de Zuid-Koreaanse fabrikant niet te voldoen. De rechter oordeelde dat de financiële gevolgen voor Samsung enorm zouden zijn en dat het bedrijf zelf prioriteiten moet kunnen stellen bij het uitbrengen van updates. Bovendien is Samsung volgens de rechter grotendeels  van Google afhankelijk voor updates.

Of de Consumentenbond in hoger beroep gaat, is niet bekend. In december ging de bond in gesprek met Samsung, maar daaruit kwam niet het gewenste resultaat. De Consumentenbond eiste in haar kort geding dat de fabrikant niet alleen consumenten beter informeert over Android-updates en (het dichten van) kritieke veiligheidslekken, maar ook daadwerkelijk toestellen van updates voorziet.

Diverse  Samsung-toestellen – ook modellen die nog verkocht worden – draaien op een oudere Android-versie die kwetsbaar is voor veiligheidslekken als Stagefright. Een groot deel daarvan komt niet meer in aanmerking voor software-ondersteuning, waardoor beveiligingsupdates überhaupt uitgesloten zijn. De meeste high-end toestellen die in 2014 en 2015 zijn uitgebracht, zijn inmiddels wel bijgewerkt naar de laatste Android-versie (6.0 Marshmallow).

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 6.0 update

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: NOS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu