Waarom de Consumentenbond adviseert de Galaxy S7 niet meer te kopen

Wouter Nijsen
12 december 2017, 9:35
2 min leestijd
Waarom de Consumentenbond adviseert de Galaxy S7 niet meer te kopen

De Consumentenbond raadt aan de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge niet meer te kopen, omdat de software-ondersteuning in maart 2018 afloopt. Dat betekent echter niet per se dat je daarna geen updates meer ontvangt.

Lees verder na de advertentie.

Consumentenbond Samsung Galaxy S7

Samsung voorziet zijn toestellen doorgaans twee jaar lang van updates, waarbij het wel per smartphone verschilt hoe vaak je updates binnenkrijgt. Voor de Galaxy S7, die in maart 2016 verscheen, zou dit betekenen dat er over een paar maanden geen updates meer verschijnen. Daarom geeft de Consumentenbond het advies de telefoon niet meer aan te schaffen, omdat je vanaf maart niet meer weet waar je aan toe bent.

galaxy s8 prijs

Dat de officiële ondersteuning vanaf maart 2018 afloopt, wilt niet zeggen dat Samsung ook ophoudt met het uitbrengen van updates voor de Galaxy S7. Sterker nog, het is aannemelijk dat de telefoon gewoon nog een tijdje wordt bijgewerkt. De Galaxy S6 en S6 Edge, die in maart 2015 werden uitgebracht, krijgen bijna drie jaar na de release nog steeds maandelijkse beveiligingsupdates. Hoogstwaarschijnlijk geldt dat dus ook voor de Galaxy S7.

Samsung: ”Wij garanderen consumenten dat wij onze smartphones tenminste twee jaar vanaf de productintroductie in Nederland met software-updates ondersteunen. Wij zijn een van de weinigen in de markt die deze garantie geven. Deze garantie van twee jaar betekent niet dat we bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S7 die in maart 2016 geïntroduceerd is, in maart 2018 stoppen met de ondersteuning van dit toestel. Zo hebben wij dit jaar de Samsung Galaxy S6 uit 2015, S5 uit 2014 en S4 uit 2013 van updates voorzien. De Samsung Galaxy S6 heeft begin december nog een update gehad.”

Geen nieuwe Android-versies, wel beveiligingsupdates

Waar Samsung waarschijnlijk wel mee stopt, is het uitbrengen van nieuwe Android-versies. De Galaxy S7 draaide oorspronkelijk op Android 6.0 (Marshmallow) en wordt volgend jaar nog bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Android P, dat in 2018 door Google wordt aangekondigd, komt mogelijk niet meer naar de S7 en S7 Edge. Ook dat staat niet per se vast, want onlangs werd duidelijk dat de Galaxy S6 alsnog een Android Oreo-update zou krijgen. Dat zou wel de eerste keer zijn dat Samsung een drie jaar oude smartphone bijwerkt.

De Consumentenbond geeft hetzelfde advies ook voor de Samsung Galaxy J3 (2016), een budgettoestel uit januari 2016. Bij deze smartphone ligt het meer voor de hand dat de software-ondersteuning stopt: goedkope telefoons krijgen van Samsung doorgaans elk kwartaal één beveiligingsupdate. Bovendien heeft de Galaxy J3 (2016) al updates naar Android 6.0 en Android 7.0 gekregen. Dit jaar werd wel een opvolger uitgebracht in de vorm van de Galaxy J3 (2017).

Consumentenbond en Samsung

De Consumentenbond voert al langer actie tegen het updatebeleid van fabrikanten en ging in november 2016 van start met een bodemprocedure tegen Samsung. Dit omdat het bedrijf te gebrekkig zou zijn in het updaten van zijn Android-smartphones. Daarvoor spande de Consumentenbond al een kort geding aan tegen Samsung over hetzelfde onderwerp.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: NOS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu