De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Contactloos betalen later dit jaar voor alle ING-klanten

Erwin Vogelaar
6 november 2015, 11:30
1 min leestijd
Contactloos betalen later dit jaar voor alle ING-klanten

Later dit jaar zal het voor alle ING-klanten met een Android-toestel mogelijk zijn om contactloos te betalen. Hiermee je enkel nog je smartphone nodig om aankopen af te rekenen.

Lees verder na de advertentie.

Contactloos betalen ING

Eerder dit jaar konden al vijfduizend ING-klanten als test met een Android-toestel contactloos bij winkels betalen. Later dit jaar zal deze functie voor alle klanten van de bank beschikbaar worden, bevestigt ING tegenover NU.nl.

De test van eerder dit jaar was goed verlopen. “De resultaten zijn zeer hoopgevend”, vertelt een woordvoerder van ING tegenover NU.nl. “We hebben de ambitie om het voor het einde van het jaar breed beschikbaar te maken.”

Via contactloos betalen heb je enkel nog een smartphone nodig om je boodschappen of andere aankopen af te rekenen tot een maximaal bedrag van 25 euro. De dienst is dus voornamelijk bedoeld voor snelle aankopen, zoals een kopje koffie onderweg. Je toestel houd je tegen de betaalautomaat, zoals de pinautomaat waar je voorheen je pas in zou steken, waarna het bedrag wordt overmaakt. Contactloos betalen is ook mogelijk met een betaalpas, maar als je toch een smartphone bij je draagt is dit wel zo praktisch.

contactloos betalen van ing

Om gebruik te maken van contactloos betalen moet je telefoon wel beschikken over een nfc-chip. Dit is bij de meeste moderne Android-toestellen echter het geval. Ook zul je minimaal Android 4.4 (KitKat) moeten draaien en moet je uiteraard ook de ING Mobiel Betalen-app geactiveerd hebben. Gebruik maken van de dienst gaat je wel 50 cent per maand kosten.

Lees het laatste nieuws over ING

Bron: NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu