Contactloos betalen met ING: vanaf deze zomer ook met je Android-smartphone
Gijs Ettes

ING introduceert deze zomer contactloos betalen met je smartphone. Iedereen met een Android-toestel dat beschikt over een nfc-chip en Android 4.4+ kan dan zijn betaalpas thuis laten en betalingen verrichten met zijn telefoon.

Contactloos betalen ING

contactloos betalen ingKlanten van de bank die nu al gebruikmaken van de Mobiel Bankieren-app en een toestel dat voldoet aan de systeemeisen, kunnen deze zomer direct mobiel betalen door de nieuwe Mobiel Betalen-app van ING te downloaden en te activeren met hun mobiele pincode. Vervolgens hoeven zij in een winkel waar mobiel betalen mogelijk is alleen de telefoon tegen de betaalterminal te houden. Voorwaarde is wel dat het bedrag dat betaald dient te worden niet hoger is dan 25 euro.

Op dit moment is het in Nederland al bij 80.000 betaalautomaten in winkels, op stations en in (bedrijfs)restaurants mogelijk om contactloos te betalen met een mobiel. Ook met de nieuwe betaalpas van ING is het mogelijk om op een dergelijke manier te betalen. Bij aankopen tot en met 25 euro heb je de keuze om met of zonder pincode te betalen. Zonder pincode kun je maximaal 50 euro achter elkaar betalen.

Via onderstaande link is de huidige versie van ING Bankieren voor Android te downloaden. De app laat je snel je saldo checken, geld overboeken en bankieren zonder TAN-code.

Download ING Bankieren in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.