Continental en Deutsche Telecom werken aan Android AutoLinQ

Wouter Nijsen
2 februari 2010, 10:40
1 min leestijd
Continental en Deutsche Telecom werken aan Android AutoLinQ

AutoLinQ is, volgens de bedenker Continental, een zogenaamd in-car media solution. Met dit systeem in je auto heb je altijd de beschikking over media, navigatie, nieuws en e-mail. Continental heeft voor Android als besturingssysteem gekozen, zodat nieuwe toepassingen eenvoudig uit de Android Market gedownload kunnen worden. Gebruikers kunnen op die manier snel en eenvoudig hun eigen AutoLinQ aanpassen. Het gehele systeem is met je stem te bedienen, zodat het systeem ook tijdens het rijden veilig te gebruiken is.

De samenwerking met Deutsche Telecom moet ervoor zorgen dat je altijd en overal toegang hebt tot de gegevens die op het systeem in je auto staan. Zo kun je bijvoorbeeld thuis al een route voor het navigatiesysteem voorbereiden en dit draadloos naar het AutoLinQ-systeem in je auto uploaden. Ook diverse informatie over de auto zelf is op afstand te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je bijvoorbeeld zien of je vergeten bent het raampje dicht te doen. Uiteraard kun je deze dan op afstand alsnog sluiten. Ook kun je via het systeem zien waar je je auto ook alweer geparkeerd hebt. Iedereen die toegang heeft tot het systeem kan diverse soorten informatie over het voertuig op afstand uitlezen. Hebben we hier een pasklaar Android-systeem voor rekeningrijden? Tijdens de CES lieten beide partijen hun samenwerking in het AutoLinQ-project zien.

Via: Continental via  EuroDRoid

Categorie: Android OS
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's