De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Overheid verstuurt om 12.00 uur NL Alert controlebericht

Wouter Nijsen
6 juni 2016, 9:55
1 min leestijd
Overheid verstuurt om 12.00 uur NL Alert controlebericht

De overheid stuurt straks  om 12.00 uur een NL Alert controlebericht uit. Hiermee kun je checken of jouw smartphone juist is ingesteld om de berichten te ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Controlebericht NL Alert

Net als voorgaande keren wordt het NL Alert controlebericht om 12.00 uur in heel Nederland verzonden. De overheid verstuurt het bericht zodat mensen kunnen checken of hun smartphone juist staat ingesteld. Met NL Alert word je via een bericht op de hoogte gebracht van een noodsituatie in de buurt en wat je bij zo’n situatie moet doen.

Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om informatie over branden, een overstroming, noodweer of het onschadelijk maken van een opgegraven bom. Sinds 2012 is NL Alert al meer dan honderd keer door de overheid ingezet.

Zo stel je NL Alert in

Standaard zijn de meeste Android-toestellen  juist ingesteld  om berichten van NL Alert te ontvangen. Het is echter goed of dit ook bij jou smartphone het geval is, door naar ons artikel te gaan met uitleg hoe je NL Alert instelt op je Android-toestel. Het proces verschilt bij sommige smartphones, maar is gelukkig vrij eenvoudig.

Het is ook mogelijk om NL Alert op je iPhone in te stellen. Ook hier is het proces eenvoudig, maar het is belangrijk om te checken of alles goed is ingesteld. Gebruikers met andere toestellen kunnen op de  pagina terecht met de NL Alert-instelhulp.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu