Corning introduceert Gorilla Glass 3D voor gebogen smartphones

Gorilla Glass 3DCorning, een specialist in het maken van krasbestendig glas voor diverse doeleinden, heeft een ‘3D-versie’ van het bekende Gorilla Glass geïntroduceerd, bedoeld voor apparaten met een gebogen scherm. Gorilla Glass 3D zullen we nog dit jaar terugzien in verscheidene toestellen. Volgens Corning maakt al meer dan de helft van de top 10 smartphonefabrikanten gebruik van (een van de versies van) Gorilla Glass, waaronder Samsung, Apple en LG.

Met de opkomst van flexibele telefoons als de LG G Flex en Samsung Galaxy Round is er volgens Corning meer vraag naar een type glas dat de kwetsbare schermen van dit soort toestellen optimaal beschermt. Gorilla Glass is echter ook geschikt om grotere schermen van een krasbestendige laag glas te voorzien, zoals bij de Galaxy Note 10.1 (2014) het geval is. Deze high-end tablet heeft een 10,1 inch-scherm (2560 bij 1600 pixels) dat wel tegen een stootje kan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Overigens heeft Corning met Willow Glass al een dun type glas ontwikkeld dat buigbaar is en als het ware om een apparaat gewikkeld kan worden. Daarnaast heeft de fabrikant met Lotus XT Glass een type glas dat bestand is tegen extreem hoge of lage temperaturen tijdens het productieproces van het toestel waarvoor het wordt gebruikt.

Lees meer over Corning

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.