Corning presenteert futuristisch Willow Glass voor OLED- en LCD-schermen

Redactie
5 juni 2012, 11:29
1 min leestijd
Corning presenteert futuristisch Willow Glass voor OLED- en LCD-schermen
Corning Willow Glass

Corning, de ontwikkelaar van Gorilla Glass, brengt een nieuw type glas uit genaamd Willow Glass. Dit flexibele glas is 100 micrometer dun, dat ongeveer even ‘dik’ als een scheermesje is. Dit zorgt ervoor dat het gewicht en de dikte van een smartphone kan worden verminderd. Ondanks de fijne bouw van Willow Glass biedt het glas nog steeds dezelfde sterkte en krasbestendigheid als het befaamde Gorilla Glass (dat bijvoorbeeld in de Samsung Galaxy S III wordt gebruikt).

Willow Glass wordt in de eerste instantie voor smartphones gerbuikt, maar Corning sluit niet uit dat het glas ook voor andere doeleinden beschikbaar wordt gemaakt. Denk aan tablets, solarpanelen of doorzichtige versteviging van producten. Willow Glass is geschikt voor gebruik met OLED- en LCD-schermen en een aantal grote smartphone-fabrikanten hebben test-exemplaren van het glas ontvangen. Het is nog niet bekend wanneer we het eerste toestel met Willow Glass kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Onderstaande video laat zien hoe dit futuristische glas wordt geproduceerd. Corning beweert dat deze specifieke productie nog niet eerder mogelijk was.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu