De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CoronaCheck-app gaat (deels) de prullenbak in: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
15 februari 2022, 16:00
2 min leestijd
CoronaCheck-app gaat (deels) de prullenbak in: dit moet je weten

Vanaf 25 februari heb je de CoronaCheck-app een stuk minder vaak nodig. Alleen wanneer je op reis gaat of een groot evenement bezoekt moet je de coronapas laten zien.

Lees verder na de advertentie.

De toekomst van de CoronaCheck-app

Vanavond staat een nieuwe ‘coronapersconferentie’ van het kabinet op de planning, maar de inhoud is al op straat komen te liggen. Haagse bronnen bevestigen tegenover RTL Nieuws en andere media dat er volgende week vrijdag (25 februari) een hoop versoepelingen ingaan.

Zo mogen onder meer de horeca en culturele sector langer open. Ook vervalt de mondkapjesplicht op veel plekken, net als de anderhalvemeterregel. Alleen in het openbaar vervoer, op luchthavens en in vliegtuigen moet je nog een mondmasker op.

coronacheck problemen

Verder vervalt de CoronaCheck-app gedeeltelijk. Het coronatoegangsbewijs in de huidige vorm (met 3G-regel) gaat naar de prullenbak. Bij 3G krijgen alleen gevaccineerden, van corona herstelde mensen en personen met een negatief testbewijs toegang tot een evenement.

Hier heb je CoronaCheck wél nodig

Vanaf 25 februari heb je de coronapas alleen nog nodig wanneer je naar een groot evenement met minstens 500 bezoekers gaat. Daar gaat de 1G-regel gelden. Dit betekent dat je alleen toegang krijgt wanneer je negatief op het coronavirus getest bent.

Deze negatieve testuitslag voeg je vervolgens toe aan je CoronaCheck-app om toegang te krijgen. Je kunt de negatieve testuitslag ook zonder smartphone meenemen door de qr-code te printen. De 1G-regel gaat niet geleden voor evenementen die in de buitenlucht plaatsvinden, zoals festivals.

Ga je volgende week naar het buitenland? Ook dan heb je de CoronaCheck-app (waarschijnlijk) nog nodig. Veel landen laten alleen bezoekers met een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat binnen.

Meer over CoronaCheck

In onderstaande video laten we zien hoe de CoronaCheck-app precies werkt. Je gebruikt deze app niet alleen om een vaccinatiebewijs aan te maken, maar ook om bijvoorbeeld een boosterprik of herstelbewijs toe te voegen.

Tip: zo maak je een qr-code met de CoronaCheck-app
Bron: RTL Nieuws
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu