Digitale assistent Cortana op weg naar Android

Microsoft gaat Cortana, de digitale assistent die werkt met stemcommando’s, ook naar Android en iOS brengen. Cortana wordt vanaf eind juni beschikbaar in Google Play als losse app, de iOS-versie verschijnt later.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Cortana-app voor Android

Cortana werd oorspronkelijk ontwikkeld voor Windows Phone 8.1 en is het best te omschrijven als Microsofts antwoord op Google Now en Siri van Apple. De slimme digitale assistent helpt je taken te onthouden, op tijd wakker te worden en geeft relevante updates voor reizen die je gaat maken.

cortana-app

Ook heeft Cortana de mogelijkheid om herinneringen naar de gebruiker te sturen, al geeft Microsoft aan dat de digitale assistent minder functies heeft dan de versie voor Windows-toestellen. Zo kun je de functie niet oproepen met het stemcommando ‘Hey Cortana’ en is het niet mogelijk om bepaalde instellingen aan te passen of apps te starten. Cortana heeft namelijk niet dezelfde toegang tot Android en iOS als tot Windows-apparaten, waar de functies wel gewoon werken.

Het laatste nieuws over Microsoft

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.