‘Microsoft brengt spraakassistent Cortana ook naar Android’

Redactie
13 maart 2015, 14:28
1 min leestijd
‘Microsoft brengt spraakassistent Cortana ook naar Android’

Spraakassistent Cortana van Microsoft wordt binnenkort ook beschikbaar voor Android en iOS, zo meldt Reuters op basis van bronnen bij Microsoft.

Lees verder na de advertentie.

‘Cortana-app reeds ontwikkeld’

microsoft cortana

Wanneer Cortana precies beschikbaar wordt in Google Play en de App Store is vooralsnog onbekend, al heeft Microsoft naar verluidt wel al de laatste hand aan de applicatie gelegd. De spraakassistent heeft zijn naam te danken aan de gamereeks Halo en moet een belangrijk onderdeel worden in het nieuwe Windows 10. Op Windows Phones is Cortana al te vinden door op de zoekknop te drukken. Vervolgens kun je op een microfoonpictogram drukken om vragen te stellen en spraakcommando’s te geven, op dezelfde manier als dat kan met Google Now in Android.

Cortana is niet de eerste digitale assistent die Microsoft heeft ontwikkeld. In het verleden deed het bedrijf al pogingen met Microsoft Bob en Clippy, het geanimeerde paperclipje uit Office. Succesvol waren die initiatieven echter niet. Microsoft wil op termijn een assistent ontwikkelen die op basis van spraakherkenning, machine learning en een krachtige zoekfunctie in staat is om te anticiperen op de behoeftes van gebruikers.

Eerder bracht Microsoft ook al eigen apps uit voor Android en iOS in de vorm van Outlook,  Word, Excel en PowerPoint.

Het laatste nieuws over Microsoft

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu