De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Ontwikkelaar krijgt Counter-Strike 1.6 speelbaar op Android

Erwin Vogelaar
18 april 2016, 19:28
2 min leestijd
Ontwikkelaar krijgt Counter-Strike 1.6 speelbaar op Android

Ontwikkelaars doen heel veel werk om hun favoriete oude games speelbaar te krijgen op Android. De nieuwste klassieker is schietspel Counter-Strike 1.6.

Lees verder na de advertentie.

Counter-Strike 1.6 Android

Er is regelmatig nieuws over hoe ontwikkelaars een klassieke game op Android speelbaar hebben gekregen. Meestal gaat het dan om een platformer als Super Mario of een andere game dat niet veel vraagt van de smartphone of tablet. Deze keer is het een heel ander verhaal, want een enkele ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om de klassieke first person shooter Counter-Strike 1.6 speelbaar te krijgen op een Android-toestel. Je kunt de game uiteraard niet zomaar downloaden via Google Play, maar het is wel mogelijk om zelf ook aan de slag te gaan. Daar moet je wel wat voor doen.

Om de game te spelen op je Android-toestel, kun je op Github de APK downloaden. Vervolgens moet je ook de andere instructies opvolgen. Je moet onder andere Xash3D op je toestel installeren en Counter-Strike 1.6 op Steam geïnstalleerd hebben. Steam is de winkel en gamehub van Counter-Strike-maker Valve voor pc- en Mac-games. De bestanden van de installatie op Steam moeten overgezet worden naar je smartphone of tablet. Voor je het weet kun je ‘de_dust’ laden en de bom van de terroristen stoppen.

Hoe speelbaar is de game verder? Kijk bovenstaande video even voor een indruk. Counter-Strike spelen op een touchscreen is duidelijk niet ideaal. Alleen al de grote hoeveelheid virtuele knoppen in beeld zijn duizelingwekkend, maar met een beetje gewenning kun je toch erg ver komen. Het mooie van dit nieuws is vooral dat het kan. Counter-Strike 1.6 is een volledige 3d-game die je samen met andere spelers speelt. Het gaat daarnaast niet om een stream of een remake van de Counter-Strike, maar omdat de originele bestanden van Steam gebruikt worden, is het de volledige game.

Bron: Kotaku
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu