‘Populaire game Cowboy Adventure steelt Facebook-logins’

Wouter Nijsen
9 juli 2015, 14:56
1 min leestijd
‘Populaire game Cowboy Adventure steelt Facebook-logins’

Uit onderzoek blijkt dat een malafide Android-game maandenlang Facebook-gegevens van gebruikers heeft kunnen verzamelen. Het spelletje is inmiddels uit Google Play verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Cowboy Adventure

cowboy adventure

Het beveiligingsbedrijf ESET heeft ontdekt dat de malafide Android-game Cowboy Adventure Facebook-inloggegevens van gebruikers heeft gestolen. Dat is een kwalijke zaak, want de game was redelijk populair in Google Play. Volgens de statistieken van Googles app-winkel is  het spel 500.000 tot één miljoen keer gedownload. Het spelletje was sinds medio april beschikbaar en werd vorige week (gelukkig) uit Google Play gehaald.

Cowboy Adventures is afkomstig van de onbekende ontwikkelaar Tinker Studio. Het spelletje is een soort platformer waarin je met een poppetje diamanten moet verzamelen. Ondanks het onschuldige uiterlijk, waren de bedoelingen van  de game dus niet bepaald positief. De game werkte met een valse Facebook-pagina, waarbij het waarschijnlijk de bedoeling was om het spelletje met Facebook  te verbinden. Veel spelletjes bieden immers de mogelijkheid om zaken te delen via social media.

De ontwikkelaars van Cowboy Adventures hebben e-mailadressen en wachtwoorden van veel verschillende gebruikers weten te achterhalen. Omdat veel gebruikers hetzelfde wachtwoord hanteren voor allerlei  websites en diensten, is het mogelijk dat kwaadwillenden hier toegang tot hebben verkregen. Het lijkt er overigens op dat Tinker Studio al eerder malafide games voor Android uitbracht. Ook die zijn inmiddels niet meer in Google Play te vinden.

Het laatste nieuws over Google Play

Bron: NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu