Creative kiest bij de Creative Zii EGG voor Android

Redactie
28 juli 2009, 19:05
1 min leestijd
Creative kiest bij de Creative Zii EGG voor Android
android creative zii egg


Creative brengt ons in totale verwarring door een open source iPod touch uit te brengen, die op Android draait. Of eigenlijk niet: de Zii EGG lijkt als twee druppels water op de iPod touch, maar is door Creative zelf gemaakt. Binnenin is Creative’s ZMS-05 chip aanwezig, waarop een basic versie van Android draait, met daar bovenop het Plaszma-platform van Creative zelf. Het heeft te maken met StemCell Computing, dat ontwikkelaars in staat stelt om gelijktijdig voor Android en Plaszma te ontwikkelen.

Het apparaat zelf heeft twee camera’s: één aan de voorzijde en een andere aan de achterzijde. Het kan HD-video’s afspelen, heeft 1080p video-output, ondersteunt OpenGL ES en X-Fi audioprocessing, heeft 32GB intern geheugen en een SD-geheugenkaartslot. Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1+EDR en een bewegingssensor zijn eveneens aanwezig. Daarnaast is er ondersteuning voor Flash Lite.

Lees verder na de advertentie.

Het enige dat nog ontbreekt is een telefoonverbinding en dus ook de mogelijkheid om via 3G te internetten. Je zit daardoor aan een Wi-Fi-netwerk vast. De Creative Zii Plaszma Starter Kit wordt, gebundeld met de Zii EGG zelf, geleverd voor $399. De uiteindelijke versie is straks voor grootafnemers te koop voor $199. De Zii EGG dook eerder al op bij de FCC, de Amerikaanse goedkeuringsinstantie voor nieuwe elektronische apparatuur.

Het apparaat heeft een 3,5 inch scherm met een resolutie van 320 x 480. Op zich is dat niets bijzonders, maar het gaat hier wel om een 10-punts multitouch scherm. Er wordt vermoedt dat dit Synaptics’ nieuwe ClearPad 3000 is.

Meer info: Ziilabs
Via: Engadget en Gizmodo
Tipgever: Dion

Categorie: Tablets
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's