Creative ZiiLABS: 1GHz Zii Android-toestel in december?

Redactie
16 november 2009, 12:12
1 min leestijd
Creative ZiiLABS: 1GHz Zii Android-toestel in december?
creative zii egg

Creative is al een tijdje bezig met Zii EGG, een apparaat waarmee ontwikkelaars eigen Android-toepassingen kunnen maken. Na de Zii EGG (zie foto) bleek dat Creative nog aan andere apparaten werkte, zoals een MediaBook. Op 1 en 2 december komen er meer producten bij, zo beweert de Creative-fansite ‘myCreative‘. Denk daarbij aan een Tablet PC, netbook of misschien zelfs een mobiele telefoon:

Lees verder na de advertentie.

But the highlight of our devices line-up is our Mobile Phone platform. ZiiLABS ushers in a new era of explosive high definition 3D with the Zii Optimized Android Phone platform.

Ook deze keer is de aandacht aanvankelijk op ontwikkelaars gericht: zij kunnen met het Android OS aan de slag, maar hebben veel meer mogelijkheden voor 3D graphics en HD-video, dankzij de StemCell Computing Technology van de ZMS-08 Media Rich Processor, die Creative blijkbaar van plan is om te gaan gebruiken.

De telefoon krijgt eigenschappen zoals: OpenGL ES 3D graphics, 1080p HD video-output, versnelling voor video, graphics en foto’s, hoge kwaliteit audio en sneller webbrowsen. De processor is gebaseerd op 1GHz ARM Cortex. Maar wat is Creative (of ZiiLabs) nu eigenlijk van plan? Het lijkt erop dat ze producten gaan maken die onder de naam van een operator of licentienemer op de markt gebracht kunnen worden.

De ZiiEGG is nog steeds voor $399 te koop en heeft onder andere 3,5 inch scherm, tot 32GB intern NAND Flash, 1080p HDTV-output, 256MB RAM en heeft ondersteuning voor het Linux-gebaseerde Plaszma OS en het (eveneens Linux-gebaseerde) Android. Voor de Zii EGG kwam de afgelopen dagen een firmware-update uit, zodat nu ook Android 1.6 erop te installeren is.

ziilabs summit

Wil je bij de lancering van het Zii telefoonplatform zijn, dan zul je ervoorn aar China moeten. Op 1 en 2 december is er de Zii Summit 2009 gepland, voor bedrijven die het Plaszma-platform in hun producten willen gebruiken:

Categorie: Smartphones
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's