Creative ZiiLabs gaat HD-demo voor Android geven

ziilabsDe komende dagen gaat Planet Android live verslag doen vanaf Mobile World Congress in Barcelona. Vanavond worden de eerste aankondigingen verwacht, zoals de Sony Ericsson Reese (mogelijk met Android!), maar vooraf lekten ook al wat plannen van diverse fabrikanten uit. Zo is Creative-dochter ZiiLabs van plan om op Mobile World Congress een demonstratie te geven van HD-video op Android.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De chip die ze daarvoor gaan gebruiken – de ZMS-05 – was begin januari al voorhanden op de CES, maar er werd toen geen Android gedemonstreerd.

Volgens ZiiLABS werken de ZMS-processors naadloos samen met Android. Ze bieden media-acceleratie voor bijvoorbeeld draagbare mediaspelers. Voor het eerst al een demonstratie met afspelen van video in 1080p onder Android worden getoond. Een werkende oplossing komt in de zomer van 2009 beschikbaar voor OEM-partners.

Meer info: ZiiLABS
Via: Epizenter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.