Creative’s ZiiLabs introduceert de Trinity-smartphone

zii eggCreative is met ZiiLabs druk bezig om een platform op te bouwen. Vandaag liet het bedrijf voor het eerst een Android-smartphone zien, die ook op het in eigen huis ontwikkelde Linux-platform Plazsma kan draaien. Binnenin zit een eveneens in eigen huis ontwikkelde processor, de ZMS-05 met een dualcore ARM9-chipset. Het toestel moet een multimedia-monster worden, met onder andere de mogelijkheid om 1080p-video’s af te spelen. Videobeelden kunnen via een mini-HDMI-poort naar de tv worden gestreamd. Helaas gaat dit toestel niet binnenkort in de winkel verschijnen. Het is de bedoeling dat een externe fabrikant het project oppakt en voorzien van eigen merknaam gaat verkopen. Het wachten is nu dus op een geschikte fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


ziilabs chipWie toch lekker is gemaakt met de specs kan nog het volgende verwachten: een 3,1 inch capacitief AMOLED-scherm met een resolutie van 800 x 480 en de gebruikelijke zaken als GSM/GPRS, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR en GPS.
Creative liet tijdens de presentatie niet weten hoe het stond met Zii StemCell Computing, een apart onderdeel van ZiiLabs waarmee onbeperkte flexibiliteit en schaalbaarheid werd beloofd. In feite blijkt StemCell de processor te zijn (of beter gezegd: een system-on-a-chip) die in PMP’s, telefoons, settop-boxes en allerlei andere apparatuur kan worden toegepast.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.