Custom ROMs voor de Motorola Milestone (DROID)

Redactie
31 maart 2010, 13:04
1 min leestijd
Custom ROMs voor de Motorola Milestone (DROID)
motorola milestone

Op theunlockr.com is een handleiding verschenen waarmee je in staat gesteld wordt om een custom ROM (van derden of jezelf) op je Motorola Milestone aka DROID te zetten. Hiermee kun je Android en het interface geheel naar eigen smaak vormgeven, of gebruikmaken van de creativiteit van anderen. Een en ander is gebeurd met behulp van de backuptool Nandroid.

Ondanks dat Motorola heeft geprobeerd om het onmogelijk te maken om andere ROMs op de smartphone te zetten dan die van de fabrikant zelf, is het dus toch iemand gelukt. Dit was mogelijk doordat ze eerst rootrechten hadden verkregen en nandroid gebruikten om een volledige backup te maken van de fimware van de smartphone. Door de verkregen bestanden te vervangen door een eigengemaakte versie, is het ze gelukt een custom ROM op de Milestone te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Update: Er is een verschil tussen “Custom ROMs” en “Custom kernel builds”. De eerste zijn wel mogelijk op de Motorole DROID/Milestone en beperken zich tot het aanpassen van verschillende componenten, UI, themes, sounds, gebundelde apps, enz. De laatste bevat ook een custom-built kernel, Linux kernel. Dat kan niet omdat de gebruikte kernel gesigned moet zijn met keys die alleen Motorole heeft. Je kunt ze wel installeren maar dat start je telefoon niet op. Beetje zonde dus. Zie ook de Modaco forums.

Categorie: Firmware
Thema's: Android, Custom rom
Merk: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's