‘Cyanogen Inc gaat verder als Andrasta’

Thomas Haenen
6 februari 2017, 9:28
2 min leestijd
‘Cyanogen Inc gaat verder als Andrasta’

Het bedrijf achter CyanogenOS lijkt een doorstart te maken onder een nieuwe naam, Andrasta. Wat precies de plannen zijn van het nieuwe bedrijf is nog onduidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Cyanogen doorstart als Andrasta

De naamswijziging blijkt uit een verwijderde tweet van Kirt McMaster, de voormalige CEO van Cyanogen Inc. Hij plaatste dit weekend een foto van een Tesla die de voordeur van een kantoor had geramd. De foto’s tonen wat in theorie het kantoor van Cyanogen zou zijn, maar op het raam is een logo met de naam ‘Andrasta’ te zien, zo ontdekte Android Police.

Cyanogen doorstart als Andrasta

Via die bedrijfsnaam is de website van Andrasta te achterhalen. Daar is nog weinig informatie te vinden. De site meldt dat Andrasta wordt ondersteund door partners als Qualcomm en het Chinese Tencent, met ex-medewerkers van Google, Amazon en andere grote techbedrijven. Daarnaast staan er verschillende vacatures open, waaronder voor ontwikkelaars met ervaring op het gebied van big data.

McMaster heeft de foto inmiddels verwijderd en de naamswijziging is nog niet bevestigd. Daarom is nog onduidelijk wie er precies achter Andrasta zitten en wat het bedrijf van plan is.

LineageOS of Andrasta?

Cyanogen Inc. was het bedrijf achter CyanogenOS, een variant op Android met een grote mate van aanpasbaarheid. Het was daarmee de commerciële versie van CyanogenMod, al jaren één van de populairste Android-varianten. Cyanogen Inc hoopte zijn software aan andere fabrikanten te verkopen, maar voerde in 2016 verschillende ontslagrondes door nadat er niet genoeg geld binnengehaald werd.

Eind vorig jaar maakte Cyanogen Inc bekend zijn deuren te gaan sluiten. Het bedrijf trok de stekkers uit CyanogenMod. Het Android-alternatief maakte echter een onmiddelijke doorstart als LineageOS. Achter de schermen zou een groot deel van de ontwikkelaars doorwerken aan het nieuwe besturingssysteem.

Het bestaan van Andrasta maakt de situatie echter een stuk verwarrender. Zolang onduidelijk is wie er precies achter Andrasta zitten en wat de plannen zijn van het bedrijf, blijft de ware opvolger van Cyanogen nog wat vaag.

Lees het laatste nieuws over Cyanogenmod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu