De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Cyanogen: Meer gebruikers dan Windows Phone en Blackberry samen

Redactie
10 augustus 2015, 11:13
1 min leestijd
Cyanogen: Meer gebruikers dan Windows Phone en Blackberry samen

Cyanogen is de populairste alternatieve Android-versie, maar dat de firmware groter is dan Windows Phone en Blackberry samen is wel een heel knappe prestatie van de jonge startup.

Lees verder na de advertentie.

In een Instagram-foto van het officiële account van Cyanogen is te zien dat de populaire ROM wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers heeft. Dat is volgens Cyanogen meer dan Windows Phone en Blackberry samen, zo meldt Adnan van Cyanogen tijdens  Seattle Code Rush – een conferentie voor ontwikkelaars.

Cyanogen gebruikers: meer dan Windows Phone  en Blackberry samen

De nieuwe cijfers laten zien dat Cyanogen ongeveer 3 procent van de gehele mobiele markt in handen heeft. Windows Phone (2,7 procent) en Blackberry (0,3 procent) zijn samen goed voor 3 procent van de gehele smartphonemarkt. Het marktaandeel van Blackberry is echter al jaren aan het dalen en Windows Phone heeft problemen om echt te groeien. Mogelijk komt daar met het nieuwe Windows 10, het universele platform voor pc, smartphone, tablet, console en wearable, voor het eerst verandering in.

Cyanogen is druk bezig om zijn eigen Google-vrije Android-versie te maken. Velen gebruiken nu nog CyanogenMod, dat sterk leunt op alle Google-diensten – van Google-apps tot Google-api’s. CyanogenOS vervangt alle Google-diensten, zoals bijvoorbeeld Boxer als e-mail-app en Truecaller als telefoon-app. Verder werkt Cyanogen aan eigen api’s, een eigen app-winkel en natuurlijk diensten om zich te onderscheiden van de Android-versie van Google.  Onder andere chipfabrikant Qualcomm en Twitter hebben vertrouwen in een Google-vrije Android; zij hebben beiden miljoenen dollars in Cyanogen gestoken.

Laatste nieuws over Cyanogen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu