Cyanogen OS voortaan gebundeld met Microsoft-apps

Wouter Nijsen
16 april 2015, 15:07
1 min leestijd
Cyanogen OS voortaan gebundeld met Microsoft-apps

Cyanogen heeft bevestigd een samenwerking aan te gaan met Microsoft. Als gevolg zullen er  later dit jaar diverse Microsoft-apps gebundeld zijn in Cyanogen OS.

Lees verder na de advertentie.

Cyanogen Microsoft-apps

Er gingen al een tijdje geruchten over en deze zijn zojuist bevestigd: Cyanogen gaat samenwerken met Microsoft en diverse applicaties van het bedrijf bundelen in Cyanogen OS. Op de telefoons die draaien op de alternatieve Android-versie  zullen straks Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook en Microsoft Office te vinden zijn.

cyanogenmod-oneplus

De samenwerking tussen Cyanogen en Microsoft is niet heel verrassend te noemen. Een paar maanden geleden kwamen namelijk berichten naar buiten die suggereerden dat Cyanogen een investering van 70 miljoen dollar van Microsoft had  ontvangen. Dit bleek achteraf niet te kloppen, en in plaats daarvan gaan beide partijen nu een samenwerking met elkaar aan. Wel wist Cyanogen een investering van totaal 80 miljoen dollar op te halen van Qualcomm en Twitter.

Cyanogen is bezig om van CyanogenMod een Android zonder Google te maken. Hierbij wil het bedrijf af van de specifieke api`s van Google en binnen vijf jaar een Google-vrije Android ontwikkelen. Het implementeren van diverse Microsoft-apps moet daar een stap binnen  worden.

Het is niet de eerste keer dat er Microsoft-apps worden voorgeïnstalleerd  op specifieke toestellen. Zo beschikt de Samsung Galaxy S6 over een aantal applicaties van het bedrijf en zit in de software van diverse Xperia-toestellen ook Microsoft-apps geïmplementeerd.

Lees het laatste nieuws over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu