Cyanogen Mod blijft bestaan, maar zonder Google-applicaties

cyanogenCyanogen zal blijven doorgaan met het aanbieden van custom Android-ROM’s, maar de ontwikkelaar laat de standaard Google-applicaties voortaan achterwege. Dat is te lezen in een recente blogposting van Cyanogen, die uitlegt dat hij de kale ROM’s zonder Google-applicaties gewoon kan blijven verspreiden. Die applicaties waren de reden waarom Google juridische actie tegen de ontwikkelaar begon. Om te voorkomen dat mensen die de CyanogenMod willen installeren zonder de standaardapplicaties komen te zitten, is er een tool gepland, waarmee je vooraf een backup kunt maken van Gmail, Google Talk, Android Market en YouTube (de app, niet YouTube zelf).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Je kunt dus in de toekomst nog steeds Android-ROM’s zoals CyanogenMod installeren, maar zult een extra voorbereidende stap moeten nemen. Kernpunt van Google’s probleem was dat er closed-source-applicaties zonder licentie verspreid werden. Door eerst een backup van de originele, gelicenseerde applicaties te maken, wordt dit nu voorkomen. In de kern verandert er natuurlijk niets, maar het maakt het wel moeilijker om bijvoorbeeld nieuwe versies van de Android Market te verspreiden, nog voordat ze officieel zijn uitgebracht.

Meer info: CyanogenMod

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.