De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Cyanogen Mod introduceert lockscreen gestures

Redactie
28 november 2010, 10:00
1 min leestijd
Cyanogen Mod introduceert lockscreen gestures
cyanogen

De nieuwste versie van de Cyanogen Mod-custom rom voor de Motorola Droid bevat de mogelijkheid om lockscreen gestures uit te voeren. Wie een Droid heeft (of wellicht een Milestone) kan na het aanzetten van zijn telefoon zeer snel een applicatie laden door een gesture (vingercommando) te tekenen op het lockscreen. Krabbel bijvoorbeeld de ‘M’ van muziek en je gaat van je lockscreen direct naar de muziekspeler. Dit bespaart minimaal één extra stap om een applicatie te openen.

De experimentele 6.1.0-rom is zeer stabiel en de gestures werken naar behoren. Dit melden diverse forumgebruikers op de website van Cyanogen Mod. Om de gestures te installeren ga je naar CM Settings -> Input -> Lockscreen Gestures.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel in Nederland niet veel mensen een Motorola Droid hebben, is de implementatie van de nieuwe lockscreen gestures toch belangrijk nieuws. De kans is namelijk groot dat lockscreen gestures in de toekomst in meer versies van de populaire Cyanogen Mod-custom rom geïntegreerd worden. En dat is mooi, want veel Android-gebruikers werken met de custom rom van Cyanogen Mod.

Heb jij een Motorola Droid? Download de experimentele custom rom op de website van Cyanogen Mod. Het is overigens nog niet bevestigd dat de nieuwe custom rom ook werkt op de Europese Milestone. Daarom raden wij van Android Planet Milestone-gebruikers op dit moment nog af om de nieuwe custom rom te installeren.

Bron: Cyanogen Mod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu