De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Cyanogen sluit kantoor in Seattle, ontslaat veel medewerkers’

Thomas Haenen
29 november 2016, 9:13
1 min leestijd
‘Cyanogen sluit kantoor in Seattle, ontslaat veel medewerkers’

Cyanogen, het bedrijf achter één van de meest populaire alternatieve versies van Android, lijkt het zwaar te hebben. Het bedrijf zou een groot deel van zijn medewerkers hebben ontslagen.

Lees verder na de advertentie.

Cyanogen ontslagen

Het is de tweede ontslagronde voor het bedrijf in minder dan een half jaar. In juli werden ook al een kwart van alle werknemers van het bedrijf op straat gezet. Het is nog onbekend hoeveel ontslagen er dit keer precies zijn gevallen.

Onderdeel van de nieuwe ontslagen is ook het plan om het hoofdkantoor van Cyanogen Inc. in Seattle te sluiten, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Android Police. Dat zou nog voor het einde van het jaar moeten gebeuren. Overgebleven medewerkers in Seattle krijgen de optie om door te werken op het kantoor van Cyanogen in Palo Alto, Californië, maar dat ligt ruim duizend kilometer verderop. Het bedrijf heeft ook nog kantoren in India en Portugal, al is onduidelijk hoeveel mensen daar nog werken.

cyanogen ontslagen

Cyanogen is het bedrijf achter CyanogenMod, één van de populairste varianten op Android. Hoewel CyanogenMod open source is, biedt Cyanogen een softwarepakket aan aan verschillende telefoonfabrikanten, zoals in het verleden OnePlus. Onder andere Microsoft heeft geïnvesteerd in Cyanogen, waardoor de software geleverd werd met verschillende Microsoft-apps.

Het bedrijf had forse plannen en is de afgelopen jaren flink gegroeid. Vooralsnog is van die plannen echter weinig gekomen, wat mogelijk verklaart waarom er nu zoveel ontslagen is. Cyanogen zelf heeft nog niet gereageerd op de ontslagen, waardoor onduidelijk is wat voor plannen het bedrijf heeft voor de toekomst.

Lees het laatste nieuws over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu