De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Ontslagronde Cyanogen lijkt start van nieuwe richting voor bedrijf

Erwin Vogelaar
24 juli 2016, 9:57
2 min leestijd
Ontslagronde Cyanogen lijkt start van nieuwe richting voor bedrijf

Cyanogen is een van de populairste alternatieve versies van Android, maar het bedrijf er achter zit in zwaar water en moet daarom herstructureren.

Lees verder na de advertentie.

Cyanogen ontslagronde

CyanogenMod is lang de populairste alternatieve versie van Android geweest, maar het bedrijf er achter heeft moeite om deze versie verkopen aan smartphonefabrikanten. Hierdoor heeft Cyanogen een deel van zijn werknemers moeten laten gaan. Het zou gaan om 30 van de 136 werknemers, dus zo’n twintig procent van het bedrijf is naar huis gestuurd. Website Android Police kwam eerst met dit nieuws, maar nu heeft website Recode het bevestigd.

Cyanogen ontslagronde

De ontslagen zijn afgelopen vrijdag uitgevoerd zonder enige vorm van waarschuwing. Mensen die niet ontslagen werden zijn gevraagd om op die dag niet naar kantoor te komen, dus iedereen die wel op kantoor kwam was de klos. Op vrijdag hadden de ongelukkigen plots allemaal een meeting met human resources in de agenda staan en daar kregen ze het nieuws te horen. Wat gaat er nu met Cyanogen gebeuren? Verschillende bronnen stellen dat het bedrijf zich niet meer gaat focussen op het alternatieve Android-platform, maar nu zijn pijlen richt op het maken van apps.

CyanogenMod was de meest populaire alternatieve versie van Android. Deze versie van het Android-besturingssysteem is gebaseerd op het Android Open Source Project, maar Cyanogen zorgt dat zijn versie van Android meer functies heeft dan die van Google. De gebruiker krijgt namelijk veel controle over allerlei functies. Zo kun je het thema aanpassen en de icoontjes veranderen. Mogelijkheden om de knoppen van de snelle instellingen aan te passen zien we nu echter ook terug in Android zelf. Toch biedt CyanogenMod ook ondersteuningen voor FLAC-bestanden en is het mogelijk om makkelijk de processor over te clocken. Wat de toekomst van CynogenMod is, is op dit moment nog niet duidelijk. Het ziet er echter niet goed uit.

Lees het laatste nieuws over cyanogen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu