De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod 10.1.3 uitgebracht, introduceert CyanogenMod Accounts

Gijs Ettes
24 september 2013, 9:08
1 min leestijd
CyanogenMod 10.1.3 uitgebracht, introduceert CyanogenMod Accounts
cyanogenmod-cid-mascot

Maandagavond hebben de makers van de populaire custom Android-rom CyanogenMod 10.1.3 uitgebracht. De officiële verspringing van het versienummer volgt zoals altijd na vele nightly builds en release candidates.

Dit wordt tevens de laatste update voor CyanogenMod 10.1. Hierna zegt het team zich volledig te gaan richten op CyanogenMod 10.2 en op den duur Android 4.4. KitKat.

Lees verder na de advertentie.

De update naar CyanogenMod 10.1.3 is vooral interessant vanwege de introductie van CyanogenMod Accounts. Deze nieuwe functie was voorheen alleen in de nightlies van CyanogenMod 10.2 terug te vinden. Een CyanogenMod Account kun je onder andere gebruiken om je toestel op afstand op te sporen en eventueel te wissen. Het doet daarom enorm denken aan  Android Apparaatbeheer, dat Google onlangs introduceerde.

Zodra je je Android-toestel aan je CyanogenMod Account hebt verbonden, kun je je telefoon of tablet dus op afstand opsporen of volledig wissen, zelfs de ingestoken micro-sd-kaart. Dit gaat allemaal via een speciale  CyanogenMod-pagina.

De makers van CyanogenMod benadrukten bij de onthulling van de dienst overigens dat CyanogenMod met alle gegevens in je Account niets kan doen wat potentieel schadelijk is voor jou als gebruiker. De makers kunnen je gegevens dus niet inzien en nooit doorspelen aan andere partijen. Dit zou bij andere vergelijkbare diensten wel het geval zijn.

Bron: CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu