De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe stabiele CyanogenMod 11 KitKat laat je permissies per app instellen

Redactie
8 april 2014, 17:35
1 min leestijd
Nieuwe stabiele CyanogenMod 11 KitKat laat je permissies per app instellen
CyanogenMod 11 KitKat

De nieuwe stabiele M-versie van CyanogenMod 11, de populaire alternatieve Android-build die is gebaseerd op KitKat, is vanaf vandaag te downloaden voor verschillende apparaten. Dat maakt CyanogenMod bekend. CyanogenMod brengt verschillende versies van zijn software uit, waaronder nightlies (dagelijks nieuwe builds) en de stabiele milestones (M) voor degenen die niet elke dag een nieuwe build willen flashen.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod 11 M5

In de M5-versie van CyanogenMod 11 zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd, waaronder betere ondersteuning voor multisim, een verbeterde Trebuchet-launcher en de mogelijkheid om per app de instellingen te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld de toegang tot internet op de achtergrond bij Facebook uitschakelen, wat handig kan zijn voor sommige apps die iets te veel rechten vragen. Daarnaast kun je voortaan, indien ondersteund, de kleuren van het scherm aanpassen.

Wat is CyanogenMod?

malarie_cyanogenmod_option1_edited

CyanogenMod is de meest populaire alternatieve Android-versie. CyanogenMod is gebaseerd op het Android Open Source Project, de opensource-versie van Android. Hier worden alle Android-versies op gebaseerd, zoals Samsungs TouchWiz of HTC`s Sense-software. Ook Google gebruikt voor zijn Nexus-software Android Open Source Project, en voegt enkele toevoegingen aan de code toe. CyanogenMod doet precies hetzelfde, alleen is deze Android-versie enorm uitgebreid en tegelijkertijd grotendeels gebaseerd op stock Android, de Google-versie van het mobiele besturingssysteem. Dat valt in de smaak bij Android-puristen die toch meer features willen dan Google hen biedt.

-> Lees meer over CyanogenMod is ons uitgebreide artikel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu