De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

CyanogenMod 11 M9 uitgebracht: fijne aanpasbare KitKat-versie voor iedereen

Redactie
4 augustus 2014, 12:46
1 min leestijd
CyanogenMod 11 M9 uitgebracht: fijne aanpasbare KitKat-versie voor iedereen
CyanogenMod 11 M9

CyanogenMod, de meest populaire Android-versie die is gebaseerd op het Android Open Source Project, heeft een nieuwe stabiele versie van zijn firmware uitgebracht: CyanogenMod 11 M9. De software is gebasdeerd op Android 4.4 KitKat en heeft de kenmerkende CyanogenMod-eigenschap dat bijna alles aan de software aan te passen is.

CyanogenMod 11 M9 is een stabiele versie van CyanogenMod, die normaliter elke dag van een update wordt voorzien. De M-series zijn speciale Android-versies die gebruikers kunnen installeren, waarna ze de software niet dagelijks van een update hoeven te voorzien. Daarnaast is CyanogenMod 11 M9 is de eerste stabiele CyanogenMod-versie voor de Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet en HTC One M8.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod 11 M9

CyanogenMod 11 M9 bestaat voornamelijk uit belangrijke fixes en verbeteringen, zoals een verbeterde zaklamp-app, het voorkomen van plotselinge activaties van het scherm en het verminderen van wakelocks van Google Play Services waardoor de accuduur wordt verbeterd. Ook is er ondersteuning voor meerdere interface-elementen van thema’s toegevoegd, waardoor je jouw smartphone nog maar naar eigen wens kunt aanpassen.

cyanogenmodscreenshots-1.jpg

De installatie van CyanogenMod kan echter nog een beetje ingewikkeld zijn. Hieronder lees je hoe je de software installeert.

Download en hoe installeren

CyanogenMod heeft zijn eigen installer uitgebracht: CM Installer. Deze moet je downloaden op zowel je Android-toestel als Windows-pc. Als deze op beide platformen is geïnstalleerd, herkent de pc-software het Android-toestel waarna de installatie stap-voor-stap wordt voortgezet.

Lees het laatste CyanogenMod-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu