CyanogenMod 11 M9 uitgebracht: fijne aanpasbare KitKat-versie voor iedereen

Redactie
4 augustus 2014, 12:46
1 min leestijd
CyanogenMod 11 M9 uitgebracht: fijne aanpasbare KitKat-versie voor iedereen

CyanogenMod 11 M9CyanogenMod, de meest populaire Android-versie die is gebaseerd op het Android Open Source Project, heeft een nieuwe stabiele versie van zijn firmware uitgebracht: CyanogenMod 11 M9. De software is gebasdeerd op Android 4.4 KitKat en heeft de kenmerkende CyanogenMod-eigenschap dat bijna alles aan de software aan te passen is.

CyanogenMod 11 M9 is een stabiele versie van CyanogenMod, die normaliter elke dag van een update wordt voorzien. De M-series zijn speciale Android-versies die gebruikers kunnen installeren, waarna ze de software niet dagelijks van een update hoeven te voorzien. Daarnaast is CyanogenMod 11 M9 is de eerste stabiele CyanogenMod-versie voor de Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet en HTC One M8.

CyanogenMod 11 M9

CyanogenMod 11 M9 bestaat voornamelijk uit belangrijke fixes en verbeteringen, zoals een verbeterde zaklamp-app, het voorkomen van plotselinge activaties van het scherm en het verminderen van wakelocks van Google Play Services waardoor de accuduur wordt verbeterd. Ook is er ondersteuning voor meerdere interface-elementen van thema’s toegevoegd, waardoor je jouw smartphone nog maar naar eigen wens kunt aanpassen.

cyanogenmodscreenshots-1.jpg

De installatie van CyanogenMod kan echter nog een beetje ingewikkeld zijn. Hieronder lees je hoe je de software installeert.

Download en hoe installeren

CyanogenMod heeft zijn eigen installer uitgebracht: CM Installer. Deze moet je downloaden op zowel je Android-toestel als Windows-pc. Als deze op beide platformen is geïnstalleerd, herkent de pc-software het Android-toestel waarna de installatie stap-voor-stap wordt voortgezet.

Lees het laatste CyanogenMod-nieuws

Categorie: Firmware
Spotlight: CyanogenMod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Black Friday