De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod 14.1 met Android 7.1 binnenkort beschikbaar

Thomas Haenen
18 november 2016, 12:01
2 min leestijd
CyanogenMod 14.1 met Android 7.1 binnenkort beschikbaar

CyanogenMod 14.1 is per direct beschikbaar maakt voor verschillende populaire Android-smartphones. Met de software kun je je toestel nu al voorzien van Android 7.1 Nougat.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod 14.1 beschikbaar

De voorlopige versie van CyanogenMod 14.1 is sinds vannacht beschikbaar voor een select groepje toestellen. Het gaat wel om een zogenaamde Nightly-versie, die nog over verschillende bugs beschikt. Ook ontbreken er nog verschillende opties, zoals de mogelijkheid om een eigen thema in te stellen.

Cyanogen zegt de komende weken regelmatig updates uit te rollen die verdere features toevoegen. Vermoedelijk verschijnt ergens volgende maand de definitieve versie van CyanogenMod 14.1.

cyanogen-2

Heb je één van de onderstaande toestellen met een unlocked bootloader, dan kun je zelf CyanogenMod 14.1 installeren. Ondersteuning voor andere toestellen wordt op een later moment toegevoegd. Geïnteresseerde gebruikers kunnen de software downloaden via de Cyanogen-site.

Na het installeren van CyanogenMod 14.1 loopt je toestel op een aangepaste versie van Android 7.1 Nougat. Daarmee behoor je tot de eerste mensen met de nieuwste versie van Android. Google gaf pas eind vorige maand een voorlopige versie van de software vrij, die vooralsnog alleen op Nexus-toestellen werkt. Android 7.1 introduceert onder andere ondersteuning voor Daydream, Googles virtual reality-platform.

CyanogenMod: dit moet je weten

CyanogenMod is een alternatieve versie van Android die gebruikers meer aanpasbaarheid biedt. De stijl van de interface ligt standaard dichtbij stock Android, maar kan gemakkelijk aangepast worden. Met thema’s kun je niet alleen de achtergrond, maar ook icoontjes en zelfs de looks van menu’s worden aangepast.

Bovendien barst CyanogenMod van de extra opties. Zo is het relatief makkelijk om je scherm op te nemen, heb je meer controle over de automatische helderheid en zijn er verschillende uitgebreide beveiligingsopties.

Lees het laatste nieuws over Cyanogenmod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu