CyanogenMod 7.1 met Android 2.3.7 uitgebracht

Redactie
10 oktober 2011, 11:45
1 min leestijd
CyanogenMod 7.1 met Android 2.3.7 uitgebracht
CyanogenMod 7.1 met Android 2.3.7 uitgebracht

De eerste officiële versie van CyanogenMod 7.1 uitgebracht. CyanogenMod 7.1 is gebaseerd op Android 2.3.7 en ondersteunt nu 68 verschillende Android-apparaten. Zo kunnen de HTC Desire S en Incredible S, de LG Optimus 2X, Samsung Galaxy S2 en de nieuwe Sony Ericsson Xperia telefoons nu ook de alternatieve rom draaien. Naast Android 2.3.7 voegt CyanogenMod 7.1 ook ondersteuning voor bluetooth-muizen toe en de mogelijkheid om de permissies van apps in te trekken.

Een andere handige toevoeging is dat je nu in CyanogenMod screenshots kunt maken in het power menu. Ook kan je nu touch-to-focus gebruiken in de camera-applicatie. Het intrekken van permissies van apps is een gewilde feature, waarvan het nut laatst nog eens bleek met het lek in de HTC-telefoons. Om CyanogenMod 7.1 te installeren kun je naar de site van de alternatieve f gaan en daar opzoeken of je Android-apparaat tussen de lijst staat.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod heeft met de update tevens laten weten dat ze druk bezig zijn om snel meer Android-telefoons en tablets toe te voegen. Zo staan onder meer de HTC EVO 3D, LG Optimus 3D en de HP TouchPad hoog op de lijst om door CyanogenMod ondersteund te worden. De volgende versie van CyanogenMod zal naar alle waarschijnlijkheid versienummer 9 krijgen. Aangezien 8 voor Honeycomb is gereserveerd en het er niet meer erop lijkt dat de broncode nog vrij wordt gegeven door Google zal CyanogenMod versie 9 gebruiken voor de implementatie van Ice Cream Sandwich.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu