Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

CyanogenMod 7 werkend op de HP TouchPad

Redactie
29 augustus 2011, 11:45
1 min leestijd
CyanogenMod 7 werkend op de HP TouchPad

Met het drastisch afprijzen van de HP TouchPad was het een kwestie van tijd totdat Android op de tablet werd geïnstalleerd. Er werd zelfs prijzengeld uitgeloofd om diegene die het eerste Android werkend wist te installeren op de tablet van HP. Het is al gelukt om Android 2.2 en 2.3 werkend te krijgen op de TouchPad, maar is het de hackers van CyanogenMod 7 ook gelukt om hun Android-mod succesvol op de tablet te zetten.

Met de komst van de Android-roms voor de HP TouchPad is het afwachten geblazen tot Android 3.2 Honeycomb (codenaam TouchDroid) zal gaan werken op de tablet. De versie van CyanogenMod 7 is gebaseerd op Android 2.3.5, en nog niet op de tabletvariant van Google’s mobiele besturingssysteem. De nieuwe mod is nog niet klaar om voor het grote publiek te worden uitgebracht. Zo werken veel drivers nog niet, waardoor onder meer het touchscreen nog niet goed functioneert.

Lees verder na de advertentie.

De makers van CyanogenMod zijn bezig om een multiboot-oplossing te maken voor de TouchPad. Zo zou je naast WebOS en CyanogenMod ook nog andere besturingssystemen op dezelfde tablet kunnen installeren. Aangezien nog niet duidelijk is wat er met WebOS gaat gebeuren, is het voor veel TouchPad-bezitters een welkome mogelijkheid om toch hun tablet te kunnen blijven gebruiken.

Bron: RootzWiki

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu