CyanogenMod 9 nu beschikbaar voor HTC One X

Redactie
29 april 2012, 19:32
1 min leestijd
CyanogenMod 9 nu beschikbaar voor HTC One X
cyanogenmod launcher
cyanogenmod htc one x

Goed nieuws voor bezitters van een HTC One X, die alle extra’s van HTC niet zo kunnen waarderen. CyanogenMod 9 is nu beschikbaar voor jouw toestel. Als je het installeert krijg je de standaard Android-interface zonder HTC Sense en andere fratsen. De custom rom ondersteunt bijna alle hardwarefuncties, al duurt het wel even voordat de 3G-verbinding werkt. De camera en de Wi-Fi-hotspotfunctie werken nog niet goed, maar bellen, mobiel internetten en sms-berichten versturen is gewoon mogelijk. Ook Bluetooth, tethering via Bluetooth, opnames maken met de microfoon en audio afspelen via de speaker werken zonder problemen. Of je via de Google Play Store ook apps van externe ontwikkelaars kunt installeren, is nog niet helemaal duidelijk.

De CyanogenMod-rom is alleen geschikt voor de Tegra 3-versie van de HTC One X. De duaal-core LTE-versie van de One X wordt nog niet ondersteund. Heb je weinig ervaring met het installeren van custom rom’s en heb je geen idee of er een Tegra 3-processor in jouw toestel zit, dan raden we aan om de hulp van een ervaren techneut in te roepen. Verder moet je er rekening mee houden dat hier sprake is van niet-officieel uitgebrachte software, dus het kan zijn dat je toestel zich anders gaat gedragen.

Lees verder na de advertentie.

De hardwareknoppen van de HTC One X zijn opnieuw toegewezen: zo is de multitasking-knop nu te gebruiken als menuknop. De zwarte balk aan de onderkant van het scherm is daarmee ook verdwenen (deze verscheen op de plek waar de softwareknoppen van het menu staan). Wil je toch het multitasking-menu weer in beeld hebben, dan kan dat alsnog. Houd daarvoor de homeknop ingedrukt.

Bij Modaco vind je installatie-instructies.

Heeft dit artikel je geholpen?
HTC One X
HTC One X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's