CyanogenMod 9 ook beschikbaar voor Samsung Galaxy Note

Redactie
15 mei 2012, 8:22
1 min leestijd
CyanogenMod 9 ook beschikbaar voor Samsung Galaxy Note
CyanogenMod

De eerste versie van CyanogenMod 9 voor de Samsung Galaxy Note is uitgebracht. Dit laten de modders weten in een blog op Google+. CyanogenMod staat bekend op hun populaire aangepaste versies van Android, die veelal nieuwe en handige functies bevatten. De versie voor de Galaxy Note is gebaseerd op Ice Cream Sandwich en vooralsnog een nightly build: een type versie die elke dag wordt geüpdatet.

Aan het begin van deze maand bracht TeamHackSung nog een experimentele versie van CyanogenMod 9 voor de Galaxy Note uit. Deze versie was gebaseerd op CyanogenMod 9 van een andere smartphone van Samsung. CyanogenMod 9 is een zogeheten custom rom, die op dagelijkse basis wordt aangepast met bug-fixes en nieuwe functies. Denk hierbij aan thema’s, ingebouwde geluidsprofielen, een widget in de notificatiebalk, vloeiender browsen en de mogelijkheid om de kleuren van het scherm aan te passen. De huidige versie kan nog bugs bevatten, maar is stabiel genoeg om dagelijks te gebruiken. Om CyanogenMod 9 op de Galaxy Note te installeren, moet je toestel geroot zijn en over ClockworkMod Recovery beschikken. De nightly build is te downloaden via CyanogenMod Downloads.

Lees verder na de advertentie.

Let op: het rooten van je smartphone en installeren van zogeheten ‘custom roms’ is nooit zonder risico. AndroidPlanet kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade aan je toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu