De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod Accounts worden toegevoegd aan nightlies

Gijs Ettes
10 september 2013, 16:47
1 min leestijd
CyanogenMod Accounts worden toegevoegd aan nightlies
cyanogenmod-cid-mascot

De makers van de populaire custom rom CyanogenMod gaan CyanogenMod Accounts toevoegen aan de komende nightlies. Een CyanogenMod Account kun je onder andere gebruiken om je toestel op afstand op te sporen en eventueel wissen, en doet daarom denken aan Android Apparaatbeheer, dat Google onlangs introduceerde.

Lees verder na de advertentie.

Zodra je de koppeling van toestel met je CyanogenMod Account tot stand hebt gebracht, kun je je telefoon of tablet op afstand opsporen of volledig wissen, ook de ingestoken micro-sd-kaart. Dit gaat via een speciale CyanogenMod-pagina. De mensen achter de populaire custom rom maakten de introductie van de nieuwe functies van CyanogenMod bekend op hun eigen Google Plus-pagina.

De makers van CyanogenMod benadrukken dat hun dienst niks kan doen wat potentieel schadelijk is voor jou als gebruiker: ze kunnen je gegevens niet inzien en nooit doorspelen aan andere partijen. Dit zou bij andere vergelijkbare diensten wel het geval zijn.

Om deze belofte te garanderen is de nieuwe functionaliteit niet direct uitgerold in de dagelijkse nightlies van de custom rom. Dit interne testen is kennelijk goed genoeg gegaan de afgelopen weken, want in de komende nightlies kun je als CyanogenMod-gebruiker je toestel van de nieuwe extra beveiligingsmaatregel gaan voorzien.

cyanogenmod accounts
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu