CyanogenMod is nu een ‘echt bedrijf’, krijgt eigen one-click installer

Redactie
19 september 2013, 7:55
1 min leestijd
CyanogenMod is nu een ‘echt bedrijf’, krijgt eigen one-click installer

cyanogenmod-cid-mascotCyanogenMod kennen de meeste Android-gebruikers van de custom roms: alternatieve Android-versies die je op elk gewenst toestel kunt installeren. De alternatieve Android-software lijkt grotendeels op stock Android van Google, maar kent een reeks aan verbeteringen, aanpassingen en handige snufjes. Zo was CyanogenMod de eerste die toggles in de notificatiebalk toevoegde: een onderdeel dat al geruime tijd beschikbaar is met onder andere Android 4.3. CyanogenMod, dat nu zeven miljoen waard is, is nu een echt bedrijf dat Android constant wil verbeteren en met het mobiele besturingssysteem wil innoveren.

CyanogenMods doelen

CyanogenMod heeft enkele doelen voor zichzelf opgesteld.

 • 1. Het organiseren, leiden en ondersteunen onze gemeenschap
 • 2. Een verbazingwekkende gebruikerservaring creëren die gebaseerd is op hoe je werkt
 • 3. Beveiligingsoplossingen die echt werken
 • 4. Ontwikkelen van features die gebruikers echt nodig hebben
 • 5. Geen rotzooi aan Android toevoegen
 • 6. Veelvuldig updates verspreiden
 • 7. Beschikbaar op alle toestellen en voor iedereen
 • CyanogenMod one-click installeren

  nexusae0_CMInstaller_51Eén van de belangrijkste en grootste projecten voor CyanogenMod wordt de nieuwe one-click installer. Hiermee kunnen onervaren Android-gebruikers snel en gemakkelijk CyanogenMod op hun Android-toestel installeren. Dit is vooralsnog alleen mogelijk door voor velen ingewikkelde handleidingen te volgen over hoe je een smartphone moet unlocken, een custom recovery moet draaien en vervolgens de alternatieve Android-software moet installeren. Een Windows-versie staat op de planning, waarna Mac en mogelijk ook Linux volgen. Volgens CyanogenMod worden alleen unlockbare toestellen ondersteund. Smartphones die verbonden zijn aan een telecomprovider zullen niet met het programma werken.

  Een releasedatum van de one-click installeren is nog niet bekend. De companion-app in Google Play wordt binnen enkele weken gelanceerd. Deze is nodig om van de software gebruik te maken.

Categorie: Firmware
Spotlight: CyanogenMod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's