De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod brengt chart uit om te checken of je Android-telefoon CM9 kan verwachten

Redactie
15 maart 2012, 11:11
1 min leestijd
CyanogenMod brengt chart uit om te checken of je Android-telefoon CM9 kan verwachten
CyanogenMod brengt chart uit om te checken of je Android-telefoon CM9 kan verwachten

Het team van CyanogenMod heeft een handig chart uitgebracht waarmee je kunt nagaan hoe groot de kans is dat jouw Android-telefoon CM9 kan draaien. CM9 is in de basis Android 4.0 Ice Cream Sandwich, het team van CyanogenMod heeft de broncode echter dusdanig aangepast dat deze op meerdere apparaten kan draaien. In de chart is te zien dat als je Android-telefoon minder dan 512 MB RAM heeft deze sowieso niet in aanmerking komt voor CM9. Ook als CM7 nooit is uitgebracht voor jouw Android-telefoon dan hoef je geen CM9 te verwachten. Is jouw fabrikant van plan ICS uit te brengen voor het toestel in kwestie dan is de kans groot dan CM9 er ook voor wordt uitgebracht.

Het is wel opvallend dat de belangrijkste reden dat een telefoon wel of niet in aanraking komt voor CM9 afhankelijk van de fabrikanten is. In tegenstelling tot vroeger is het team van CyanogenMod meer en meer afhankelijk van de fabrikanten die voor de drivers moeten zorgen. Eerst werden de benodigde drivers voor bijvoorbeeld de camera en processor zelf geschreven, maar hier gaat steeds meer tijd in zitten.

Lees verder na de advertentie.

De chart van CyanogenMod is een goede indicator of je CM9 kunt verwachten, maar dat betekent niet dat CM7 (Android 2.3) niet meer wordt doorontwikkeld. CyanogenMod is wel van plan om hiermee door te gaan, dus dat betekent dat je oudere Android-smartphone nog steeds CyanogenMod-updates kan verwachten.

CyanogenMod 9 updatechart
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu