Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Handig! CyanogenMod voegt cursor-toetsen aan navigatiebalk toe

Redactie
4 juli 2014, 12:02
1 min leestijd
Handig! CyanogenMod voegt cursor-toetsen aan navigatiebalk toe
cyanogenmod cursor-toetsen

CyanogenMod heeft wel een hele toffe en handige nieuwe feature aan de populaire alternatieve Android-versie toegevoegd: cursor-toetsen in de navigatiebalk om tijdens het typen snel verbeteringen door te voeren. Iedereen kent namelijk het probleem van het pielen met je vinger om de cursor precies neer te zetten waar jij dat wilt. Met de CyanogenMod cursor-toetsen gaat dat veel sneller: je kunt op de linker of rechter cursor-toets drukken om met de cursor te navigeren. Even snel een woord aanpassen? Een paar keer op de cursor-toets drukken en je bent er al.

De feature is toegevoegd door CyanogenMod-ontwikkelaar Roman Birg, die eerder deel uitmaakte van een andere populaire Android-versie: Android Open Kang Project. De CyanogenMod cursor-toetsen worden alleen getoond als je tekst aan het invoeren bent en zijn standaard ingeschakeld. Via de instellingen kun je ze weer uitschakelen. De feature is met de nieuwe nightly’s van CyanogenMod beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Over CyanogenMod

malarie_cyanogenmod_option1_edited

CyanogenMod is de meest populaire alternatieve Android-versie. CyanogenMod is gebaseerd op het Android Open Source Project, de opensource-versie van Android. Hier worden alle Android-versies op gebaseerd, zoals Samsungs TouchWiz of HTC`s Sense-software. Ook Google gebruikt voor zijn Nexus-software Android Open Source Project, en voegt enkele toevoegingen aan de code toe. CyanogenMod doet precies hetzelfde, alleen is deze Android-versie enorm uitgebreid en tegelijkertijd grotendeels gebaseerd op stock Android, de Google-versie van het mobiele besturingssysteem. Dat valt in de smaak bij Android-puristen die toch meer features willen dan Google hen biedt.

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu