De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

CyanogenMod Device Finder: custom rom vindt je verloren Android terug

Gijs Ettes
20 augustus 2013, 17:09
1 min leestijd
CyanogenMod Device Finder: custom rom vindt je verloren Android terug
CyanogenMod Device Finder

De populaire custom rom CyanogenMod komt binnenkort met de CyanogenMod Device Finder. Deze aankomende dienst maken de ontwikkelaars van de populaire rom binnenkort mogelijk via een beveiligde verbinding tussen je browser en je Android-toestel.

Voor het gebruik van deze nieuwe Device Finder-dienst heb je wel een CyanogenMod Account nodig. Deze kun je binnenkort aanmaken, waarschijnlijk zodra de nieuwe locatiedienst live gaat.  

Lees verder na de advertentie.

Een CyanogenMod Account aanmaken wordt niet verplicht, alleen als je gebruik wilt maken van de CyanogenMod Device Finder.  Zodra je deze koppeling tot stand hebt gebracht, kun je je telefoon of tablet op afstand opsporen or volledig wissen, ook de ingestoken micro-sd-kaart.

De makers van CyanogenMod benadrukken dat hun dienst niks kan doen wat potentieel schadelijk is voor jou als gebruiker: ze kunnen je gegevens niet inzien en nooit doorspelen aan andere partijen. Dit zou bij andere vergelijkbare diensten wel het geval zijn.

CyanogenMod Device Finder wordt momenteel getest

Om deze belofte te garanderen wordt de nieuwe functionaliteit voor CyanogenMod nog niet uitgerold in de dagelijkse nightlies van de custom rom. Gebruikers worden eerst uitgenodigd om de code voor de Device Finder goed door te spitten, zodat alle beloften kunnen worden getoetst.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu