De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

CyanogenMod haalt mijlpaal van een miljoen unieke installaties

Redactie
13 januari 2012, 15:00
1 min leestijd
CyanogenMod haalt mijlpaal van een miljoen unieke installaties
CyanogenMod haalt mijlpaal van een miljoen unieke installaties

De alternatieve roms van het team van CyanogenMod zijn op dan een miljoen Android-apparaten geïnstalleerd. CyanogenMod ondersteunt officieel 56 Android-apparaten maar er zijn veel meer die via de zogenaamde ‘nighty builds’ en andere onofficiële versies (‘KANGed builds’) worden ondersteund. Met een miljoen unieke installaties is het team CyanogenMod verreweg de grootste verstrekker van alternatieve roms. Voor veel telefoons zijn de roms van CyanogenMod de enige manier om toch de meeste recente versie van Android te kunnen draaien aangezien ze via de fabrikant geen update meer zullen krijgen.

De populairste telefoons waar CyanogenMod op is geïnstalleerd zijn de HTC Desire met 80.000 installaties en de Motorola DEFY met 58.000 installaties. Bijna de helft van het totale aantal installaties bestaat uit de zogenaamde experimentele roms zoals de nightly builds die niet altijd even stabiel zijn maar wel de nieuwste functies bevatten. Ook zijn er veel onofficiële builds waardoor bepaalde toestellen zoals de HTC Sensation en de HTC EVO 3D die niet officieel worden ondersteund wel CyanogenMod kunnen draaien.

Lees verder na de advertentie.

Naar verwachting zal het aantal installlaties van CyanogenMod alleen maar toenemen. Het team is momenteel druk bezig met de implementatie van Ice Cream Sandwich in CM9. Een groot aantal telefoons zullen geen upgrade meer krijgen naar Android 4.0 en waardoor veel mensen naar CyanogenMod zullen uitwijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu