De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod Inc haalt investering van 30 miljoen op en wil uitbreiden

Gijs Ettes
20 december 2013, 9:13
1 min leestijd
CyanogenMod Inc haalt investering van 30 miljoen op en wil uitbreiden
CyanogenMod Inc

CyanogenMod Inc, het team achter de populaire alternatieve softwareversie CyanogenMod, heeft grote plannen voor de nabije toekomst. In september zijn de ontwikkelaars een bedrijf begonnen en gestart met het binnenhalen van investeringen. Inmiddels heeft de start-up in totaal al ruim 30 miljoen dollar opgehaald, dat het bedrijf gaat gebruiken om CyanogenMod niet alleen uit te brengen op meer smartphones en tablets, maar ook op bijvoorbeeld draagbare apparaten, tv’s en in auto’s.

Met Oppo heeft CyanogenMod al een hardwarepartner aan boord, maar nu wil het bedrijf dus in meerdere markten doorbreken. De nadruk zal daarbij volgens mede-oprichter Steve Kondik liggen op de gebruikerservaring; volgens hem hebben veel apparaten die tegenwoordig op de markt verschijnen alleen tot doel veel winst te genereren. Kondik vindt dat er meer aandacht aan de eindgebruiker moet worden geschonken.

Lees verder na de advertentie.

Oppo N1

CyanogenMod Inc wil eind volgend jaar of in ieder geval begin 2015 de internationale markt bestormen met zijn alternatieve Android-versie. De huidige versie van CyanogenMod is gratis, maar we zijn benieuwd of en wat voor invloed de 30 miljoen aan opgehaalde investeringen heeft op de software.

De smartphones van Oppo, waaronder de Oppo N1, zijn de eerste apparaten die CyanogenMod voorgeïnstalleerd hebben. Naast een vrijwel stock-versie van Android met een aantal handige toevoegingen, is de Oppo N1 voorzien van een aanraakgevoelige achterkant en een draaibare 13-megapixel-camera. Lees er meer over op de Oppo N1 toestelpagina.

Het laatste nieuws over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu